Voorbije projecten kamerkoor

300ste verjaardag Johannespassie van Bach. Meesterlijke uitvoering van het oratorium van J.S. Bach door Carmina Kamerkoor, Clari Cantores, The Company! Solisten zijn Annelies Van Gramberen, Bart Uvyn, Kevin Skelton, Gunter Vandeven en Lieven Termont. Algemene leiding: Michiel Haspeslagh
Image
Carmina Johannes Passie

Lezing door musicologe Sabien Van Dale over Johannespassie

J.S. Bachs muziek is complex. Zijn libretto is het lijdensverhaal volgens Johannes - niet zo  ‘sexy’ in onze tijd. Nochtans is het een geweldig drama, dat meesterlijk in de muziek tot uiting komt. Sabien Van Dale, musicologe, ontrafelt de gelaagdheid en de dramatiek van het werk op woensdag 13 maart 2024 om 20u in cc. Strombeek,. Niet te missen als je ten volle van deze Johannes-Passion wil genieten.

Image
De kunst van/in het lijden
20/10/2023
>
21/10/2023

Misatango Palmeri e.a.

Latijns-Amerikaans programma met als blikvanger de spetterende Misa a Buenos Aires van Martín Palmeri. Een wervelende uitvoering in tangoritme, met het melancholisch accordeon, een virtuoze piano en jagende strijkersbegeleiding: een tango waardig. 
Image
Misatango
17/09/2023

Meise van A to Z

Carmina Kamerkoor neemt deel aan Meise van A tot Z, met een doorlopende opendeur repetitie in de kerk, van 11 tot 17u (behalve tussen 14 en 15u wegens beiaardconcert). Iedereen is welkom, je kan op gelijk welk moment binnenkomen of weer terug buitengaan.

Hove, Sint-Laurentiuskerk, vrijdag 25 november 20u

Een organisatie van Carmina Kamerkoor met Cantabile Hove onder leiding van Michiel Haspeslagh, die de koren klaarstoomde voor een onvergetelijke uitvoering met een typische eigen interpretatie die de muziek volledig tot zijn recht laat komen en terug plaatst in zijn originele context. 

Muzikale ondersteuning door het barokke topensemble Deliziosa Continuazione en professionele solisten: Chia Fen Wu, Kevin Skelton, Bart Uvijn, Tiemo Wang.

Grimbergen, Volkssterrenwacht MIRA, 20u, deuren 19u30

Maak tijd voor de voordracht door Sabien Van Dale. Je zal dubbel en dik genieten van het concert als je meer weet over de componist Händel en zijn meesterwerk Messiah.

Je kan bovendien vóór en na de voordracht sterren kijken onder begeleiding van de vrijwilligers van Volkssterrenwacht MIRA en de tentoonstellingslokalen bezoeken.

Image
Voordracht Händel Messiah Grimbergen

Wolvertem, De Spil - cafetaria OCMW dienstencentrum, 11 september, 15u30

Sinds ettelijke jaren is De Spil de thuisbasis van het Carmina Kamerkoor voor hun
wekelijkse repetitie. Bij mooi weer horen residenten en buurtbewoners het
koorrepertorium door de open deuren klinken….

Soms mag het ook wat feestelijker: we nodigen de bewoners, samen met vrienden en
familie, uit op een gratis mini-matineeconcert waarin wij een bloemlezing geven van
koorstukken uit Messiah van G.F. Händel.

Image
Teaser concert Messiah Händel