Voorbije projecten

Hove, Sint-Laurentiuskerk, vrijdag 25 november 20u, 

Een organisatie van Carmina Kamerkoor met Cantabile Hove onder leiding van Michiel Haspeslagh die de koren klaarstoomde voor een onvergetelijke uitvoering met een typische eigen interpretatie die de muziek volledig tot zijn recht laat komen en terug plaatst in zijn originele context. 

Muzikale ondersteuning het barokke topensemble Deliziosa Continuazione en professionele solisten: Chia Fen Wu, Kevin Skelton, Bart Uvijn, Tiemo Wang.

18/11/2022
>
19/11/2022

Concert Messiah Händel Vilvoorde

Vilvoorde, O.L.V.-van-Goede Hoopkerk, vrijdag 18 en zaterdag 19 november 20u, deuren 19u30

Een meesterwerk! Grandioos! Goddelijk! dixit Dublin in 1742.

De versie 2022 gaat voor dezelfde begeestering. Een verrassende uitvoering waarin je helemaal betoverd wordt door de grootsheid van dit oratorium.

Image
Vilvoorde Concert Messiah

Grimbergen, Volkssterrenwacht MIRA, 20u, deuren 19u30

Maak tijd voor de voordracht door Sabien Van Dale. Je zal dubbel en dik genieten van het concert als je meer weet over de componist Händel en zijn meesterwerk Messiah.

Je kan bovendien vóór en na de voordracht sterren kijken onder begeleiding van de vrijwilligers van Volkssterrenwacht MIRA en de tentoonstellingslokalen bezoeken.

Image
Voordracht Händel Messiah Grimbergen

Wolvertem, De Spil - cafetaria OCMW dienstencentrum, 11 september, 15u30

Sinds ettelijke jaren is De Spil de thuisbasis van het Carmina Kamerkoor voor hun
wekelijkse repetitie. Bij mooi weer horen residenten en buurtbewoners het
koorrepertorium door de open deuren klinken….

Soms mag het ook wat feestelijker: we nodigen de bewoners, samen met vrienden en
familie, uit op een gratis mini-matineeconcert waarin wij een bloemlezing geven van
koorstukken uit Messiah van G.F. Händel.

Image
Teaser concert Messiah Händel

In de aanloop naar de World Choir Games leerde het Carmina Kamerkoor het Vilvoords burgerinitiatief voor de jeugd 1001 schakels kennen. Zij beogen een meer inclusieve samenleving waarin iedereen tot zijn recht kan komen, een initiatief dat samenhorigheid en tolerantie wil stimuleren.  Hun 25-koppig kinderkoor bestaat nog maar 2 jaar en zij hebben al geregeld concertjes gegeven.

Image
1001 schakels op bezoek in het kinderziekenhuis Koningin Fabiola
22/11/2019
>
23/11/2019

Mozart Requiem

22 en 23 november 2019 - Vilvoorde, O.L.V.-van-Goede Hoopkerk

Carmina Kamerkoor Meise en Cantabile Hove

o.l.v. Michiel Haspeslagh

  • Dagmara Dobrowolska, sopraan
  • Bart Uvyn, contratenor
  • Adriaan De Koster, tenor
  • Kai-Rouven Seeger, bariton

Bekijk het filmpje in lees meer

Image
Requiem aankondiging

De laatste maand van de 100-jarige herdenking van de Groote Oorlog kreeg vrij algemeen als invulling een universele boodschap van vrede. Niet van hogerhand gevraagd of opgelegd, maar zoals 100 jaar geleden, was vier jaar oorlog met zijn vreselijke wonden, verminkingen en onherstelbare schade genoeg geweest. Nooit meer oorlog is geen realiteit geweest in 1918 en ook nu lijkt de vrede fragiel. Des te belangrijker is het om die vrede te blijven propageren, politiek, economisch, sociaal en… in de muziek -vredevoller kan het niet.

Image
The Peacemakers

Op 1 december liep de Vilvoordse hoofdkerk vol - barstensvol - met 500 leerlingen van het College en Virgo Plus. Een niet zo vertrouwd beeld… Ze bleven een uur lang in de ban van een concertreductie van Die Schöpfung van J. Haydn. De eerste rijen keken gefascineerd naar de wisselwerking tussen instrumentisten, koorzangers en de drie jonge solisten Dagmara Dobrowolska (sopraan), Reinoud Van Mechelen (tenor) en Kris Belligh (bas). “Klassiek voor iedereen” was een realiteit!

Image
Schopfung