Voorbije projecten

20/04/2012

Antonio Caldara

Toen onze dirigent Gunter Carlier het voorstel opperde om een Caldara-concert te organiseren, was de reactie van de meesten onder ons zo van,  Caldara, wie, wat, waar?  Maar snel leerden we dat Caldara een tijdgenoot was van Händel en Bach want in Venetie geboren in 1670, een barokcomponist dus … en wat voor een!

Image
Antonio Caldara door Carmina
Onze concertformule ‘Winterstemming’ kende bij haar start in 2011 in de Sint-Laurentiuskerk te Wolvertem zulk succes, dat er geen twijfel over bestond: in 2012 zouden we opnieuw een ‘Winterstemming’ programmeren. Gelijkaardig, zelfde locatie, … maar toch helemaal anders.
Image
Winterstemming 2012
26/04/2013
>
28/04/2013

Requiem, W.A. Mozart

Vele koorleden waren in de wolken toen ze hoorden dat het beklijvende Requiem van Mozart opnieuw op de programmatie kwam: een goede keuze als afsluiter van ons jubileumjaar. De vorige uitvoering dateerde reeds van 2006. De nieuwe koorleden staken een tandje bij en waren snel mee op de rails.
Image
Requiem
29/11/2013

Exodus anno 2013

Dit inhoudelijk sterke project op basis van het oratorium 'Israel in Egypt' van G.F. Händel, vormde de apotheose van onze samenwerking met dirigent Gunter Carlier. Het concept was uitdagend en grensverleggend, niet alleen voor de koorleden en de organisatoren, maar ook voor de talrijke jongeren tijdens de schoolvoorstelling.  Hun enthousiasme was bijzonder hartverwarmend en motiverend.

Image
Exodus
20/12/2014
>
21/12/2014

A Christmas Cantata, Nils Lindberg

Dat onze dirigent ervan houdt om ons uit te dagen, is nu meer dan duidelijk!  Dit kerstconcert in een jazzy-kleedje was vernieuwend voor het 70-koppig koor én voor de 520 toehoorders, wat goed was voor 2 uitverkochte zalen van het GC De Muze te Meise. Aan de reacties te horen, viel deze stijlverandering duidelijk in de smaak, ook al was de klank voor gevoelige oren soms wat overweldigend.
Image
A Christmas Cantata

Op vraag van de Lions club Grimbergen Noordrand werkten we mee aan een lenteconcert ten voordele van de sociale projecten die de Lions jaarlijks financieel ondersteunt.  Het werd een podium voor jongeren door jongeren.  De 17-jarige Mona Verhas schitterde in het vioolconcerto van J. Sibelius.  Zij werd begeleid door Brussels Sinfonietta, het orkest van de Brusselse scholen en muziekacademies onder leiding van Luc Bartholomeus, waar zij als jonge violiste in opgroeide.  Het Carmina kamerkoor en het Brussels Bachkoor brachten de ontroerende Psalm 42 van F.

Image
Lenteconcert 2015

Op de feestdag van onze patroonheilige, brachten we in de O.L.V. van Goede Hoopkerk te Vilvoorde, in samenwerking met ons bevriend Brugse koor, Bryghia Cantat, schitterende barokmuziek van Purcell. Het feest begon in de namiddag met tweehonderd leerlingen van het College en Virgo+ van Vilvoorde, die zich door onze dirigent Michiel Haspeslagh lieten meeslepen in de wondere wereld van stemmen en barokmuziek.

Image
Bright Cecilia

Een uitdaging én een groeimoment was het voor het Carmina Kamerkoor dat, als afsluiter van een verbindend koorweekend, een aperitiefconcert verzorgde in La Foresta te Vaalbeek met Vlaamse polyfonisten en romantische a capella-liederen van Pierre de la Rue, Josquin des Prez, Orlandus Lassus, Kellow, J.Pye, F. Mendelssohn-Bartholdy, J. Rheinberger, E. Elgar en Charles V. Stanford, H.

Image
Aperitiefconcert Vaalbeek
17/12/2016
>
18/12/2016

Magnificat, Christophe Schönherr

Deze verrassende combinatie van klassiek, jazz en funk kon weerom vele muziekliefhebbers uit de Noordrand enthoesiast maken om af te zakken naar het G.C. De Muze van Meise.  Dit concert was een ideale sfeermaker in de lange dagen voor Kerst en eindejaar.  Jazz-soliste Eva Buchman, die de rol van Maria vertolkte, slaagde erin om op een gevoelige manier haar vreugde met ons te delen en de boodschap van vrede en rechtvaardigheid uit te dragen.  Zij werd geruggesteund door een orkest van strijkers en jazzmuzikanten.

Image
Magnificat

Op zondag 7 mei vormde de Sint-Martinuskerk te Meise het decor voor de avant-première van ons gouden jubileumjaar 2017-2018: Carmina OPUS 50. We brachten – op onze thuisstek - een uniek voorsmaakje uit 'Die Schöpfung' van J. Haydn: twee koorstukken en aria’s door Dagmara Dobrowolska (sopraan), instrumentaal begeleid door het blazersensemble aKad’amuze: houtblazers- en koperensemble met als kern het lerarenkorps van de gemeentelijke muziekacademie van Meise.

Image
Carmina Opus 50

Op 1 december liep de Vilvoordse hoofdkerk vol - barstensvol - met 500 leerlingen van het College en Virgo Plus. Een niet zo vertrouwd beeld… Ze bleven een uur lang in de ban van een concertreductie van Die Schöpfung van J. Haydn. De eerste rijen keken gefascineerd naar de wisselwerking tussen instrumentisten, koorzangers en de drie jonge solisten Dagmara Dobrowolska (sopraan), Reinoud Van Mechelen (tenor) en Kris Belligh (bas). “Klassiek voor iedereen” was een realiteit!

Image
Schopfung