Dirigent Michiel HASPESLAGH

Michiel Haspeslagh is als freelance tenor verbonden aan het Vlaams Radio Koor, Currende, Psallentes, Studium Chorale (Maastricht), het Orpheus Vokalensemble (Duitsland) en Nunc, een professioneel theatergezelschap dat uitblinkt in de gesmaakte combinatie van hedendaags theater en muziek.


Sinds begin 2010 is Michiel dirigent van Clari Cantus, een jeugdkoor uit Kessel-Lo dat opgericht werd door zijn moeder.  Met dit jeugdkoor behaalde hij in 2011 de felbegeerde titel 'Koor van het Jaar'.


Als leerkracht is Michiel verbonden aan de Kunstacademie Zaventem. Door zijn frisse aanpak, kennis van ‘de stem’ als instrument en een onderbouwde uitvoeringspraktijk, wordt hij als koordirigent steeds meer bevraagd. Zo dirigeert hij ook het Brussels kamerkoor Bruxell'A Cappellaj.


Michiel Haspeslagh groeide op in een muzikaal gezin waar koormuziek steeds een centrale plaats innam.  Als 7-jarig knaapje begon hij te zingen in het kinderkoor Clari Cantuli van zijn moeder.  Wat later werd hij ook head-chorister in het gregoriaanse knapenkoor 'Koristen van Keizersberg' te Leuven.  Gaandeweg werd zijn bijzondere knapenstem opgemerkt, hetgeen leidde tot frequente solistische opdrachten.  Op vraag van Dirk Brossé vertolkte Michiel de hoofdrol van het 'kind' in zijn etnische symfonie 'Artesia', wat leidde tot een CD-opname en talrijke optredens in Vlaanderen.

In 2000 begon Michiel Haspeslagh zijn fagot- en later ook zangstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven.  Na een buitenlands intermezzo van drie jaar, dat hij besteedde aan zijn andere passies, toerisme en luchtvaart, keerde hij met grote vastberadenheid terug naar zijn muzikale roots.  In 2013 behaalde hij zijn masterdiploma zang bij Lieve Jansen aan de LUCA School of Arts (vroeger Lemmensinstituut) en in 2014 zijn masterdiploma koordirectie bij Erik Van Nevel.


Lees meer over Michiel Haspeslagh en zijn passie voor de oude muziek.

Maak kennis met de vorige dirigenten.