Dirigent Michiel HASPESLAGH

Michiel Haspeslagh (koordirigent, stempedagoog en zanger), beëindigde zijn opleiding aan de LUCA School of Arts in Leuven waar hij in 2013 zijn masterdiploma 'Zang' (Lieve Jansen) en een jaar later zijn masterdiploma 'Koorleiding' (Erik Van Nevel) behaalde. Michiel vervolmaakt zich nu door op regelmatige basis deel te nemen aan internationale masterclasses met oa. Daniel Reuss (Capella Amsterdam, NL), Hans Leenders (Studium Chorale, NL) en heel recentelijk, met het Vlaams Radio Koor en hun chef-dirigent Hervé Niquet.

 

Naast het Carmina Kamerkoor dirigeert Michiel ook nog Clari Cantus, Clari Cantores en Bruxell'A Cappella. Het gemengde jeugdkoor Clari Cantus won de prestigieuze 'Koor van het Jaar' wedstrijd in 2011 met Michiel als dirigent. Met ditzelfde koor deelde hij in 2016 het podium met het Vlaams Radio Koor voor een gezamenlijk concert onder leiding van de wereldvermaarde componist/dirigent Eric Whitacre.

 

In september 2017 dirigeerde Michiel zijn eerste project als gastdirigent van het Vlaams Radio Koor. Een maand later was hij actief als dirigent van het C.H.O.I.R. Festival Koor tijdens het Hakka-Yimin festival in Taipei (Taiwan) met 20 jonge zangers uit vijf verschillende landen

 

Vanaf 2018 zal Michiel op regelmatige basis fungeren als gastdocent aan de Landesakademie für die musizierende Jugend in Baden-Württemberg (Duitsland) en als artisitiek leider van verscheidene vocale  projecten.

 

Michiel zingt als tenor in verscheidene professionele ensembles zoals het Orpheus Vokalensemble (Duitsland), Studium Chorale (Nederland) en het Vlaams Radio Koor. Sinds vorig jaar vergezelt hij regelmatig Cappella Pratensis (Nederland), een ensemble gespecialiseerd in het uitvoeren van onze Franco-Vlaamse polyfonie, rechtstreeks zingend uit de originele manuscripten in de mensurale notatie.

 

www.michielhaspeslagh.com


Maak kennis met de vorige dirigenten.