Carmina nieuwsbrief 2017-01

Een nieuw jaar: een nieuwe vrede? een nieuw elan? geluk en verzoening onder alle mensen? 
En misschien ook een hernieuwde liefde voor de schepping: onze aarde, de hemel, en alle wezens die ze bevolken…
We zoeken inspiratie bij de klassieke componisten!

Die Schöpfung – J. Haydn
Als je op  een zeldzaam geworden, donker plekje naar de hemel kijkt, kom je onder de indruk van de onmetelijkheid van het heelal. Een mysterie dat de mens fascineerde lang voor wetenschappen bestonden. Fascinatie is ook een muze van de kunst. Het Bijbelse scheppingsverhaal is een manier om het aardse bestaan in die oneindige grootsheid te plaatsen. Het was de inspiratie van Joseph Haydn en tekstschrijver Gottfried Van Swieten voor het oratorium Die Schöpfung (Wenen 1798).En er was 50 jaar geleden…
Alles heeft een begin. Dat van het Carmina Kamerkoor gaat terug tot bijna 50 jaar geleden. Een uitgelezen kans om alle registers open te trekken. Heel toepasselijk gaan we voor een uitvoering van Die Schöpfung van J. Haydn op 1 en 2 december 2017 en op 13 januari 2018 in het seizoen van ons gouden jubileum. Maar niet alleen Carmina blaast kaarsjes uit; ook de volkssterrenwacht MIRA van Grimbergen viert zijn 50ste verjaardag. Gelijke verjaardagen, scheppingsmuziek en de sterrenhemel als studieobject, nodigt dat niet uit tot een samenwerking? De koppen werden al bij elkaar gestoken en de eerste brainstorming is achter de rug. Je leest meer hierover in onze volgende nieuwsbrieven.
Bezige bijen bereiden de toekomst voor

In 2016 hebben we genoten van een intiem a capella-concert in Vaalbeek en een heerlijk swingend Magnificat in het GC de Muze. Twee uitersten met telkens een stralend publiek dat geniet - dat is toch de mooiste beloning voor een muzikant! Wij danken van harte onze sponsors en ons publiek die uitvoeringen mogelijk maken.

Een koor leeft door dynamiek en vernieuwing. Hou je van muziek en zingen? Kom dan kennis maken? Wij repeteren elke donderdag van 20 tot 22u30 in de muziekacademie in Meise. We zijn pas gestart met een nieuw repertorium en op 7 mei pakken we in Meise al uit met een voorsmaakje van ons jubelprogramma. Ideaal dus om nu aan te sluiten.