Carmina nieuwsbrief 2015-04

Hail! Bright Cecilia! – Muziek, een feest!
Vallende blaren, korte dagen, koude nachten… Hoog tijd om een feest te bouwen! Op vrijdag 20 november 20u30 doen wij dat voor u met feestelijke Sint-Cecilia-odes van H. Purcell voor koor, solisten en orkest in de O.L.V.-van-Goede-Hoopkerk in Vilvoorde.
 
Hail! Bright Cecilia – Een ode aan de muziek!
Was u eventjes de kalender uit het oog verloren? Dan heeft u nu nog gepast de tijd om uw tickets voor ons volgende concert te boeken. Een lichtvoetig barokorkest, goedgemutste zangers en een enthousiaste dirigent zijn goed voor een wervelende Henry Purcell met een selectie uit zijn odes Welcome to all the pleasures en Hail! Bright Cecilia en Come, ye sons, of Art. Als feestelijke introductie start het concert met Bachcantate nr. 66 Erfreut euch, ihr Herzen.
Kaarten via www.carmina.be of Standaardboekhandel van Grimbergen of Meise of via de koorleden of via Orchis florale vormgeving Vilvoorde.
Een gratis introductie op Purcell krijgt u van musicologe Sabien Van Dale om 19u30 in de trouwzaal in het Vilvoordse stadhuis. (Voor de toehoorders met kaart wordt een plaats vrijgehouden op het concert in Vilvoorde).
 


22 november – Sint Cecilia
Het is geen toeval dat wij dit repertorium zingen in het feestweekend van Sint-Cecilia. We prikten immers eerst de datum… en dan de muziek. En daarna stelden we vast dat het dit weekend ook nog eens precies 320 jaar geleden is dat Henry Purcell het aardse voor het eeuwige inwisselde (21.11.1695). Maar wie is die H. Cecilia nu eigenlijk? Een muzikaal virtuoos of een gewone dame zonder muziek…. Licht hier een tipje van de sluier.
 

Carmelina: ons eigen ambachtelijk hoppebier!
Na het concert van 20 november verwelkomen wij u graag op onze receptie in het Stadhuis van Vilvoorde. Uw toegangskaart is een drankje waard. En u kan er ook uw Carmelina-voorraad aanvullen zodat u niet zonder valt met de feestdagen!
Bestel gerust vooraf via info@carmina.be, dan zetten wij uw bestelling alvast voor u klaar.
Tripel: 20 euro / Kriek: 25 euro per drie flessen van 75 cl.