Carmina nieuwsbrief 2015-02

Net een gezellige barbecue achter de rug, of eentje in het verschiet….
Ook het Carmina Kamerkoor laat het zich welgevallen...met een frisse Carmelina Kriek.
Maar vergis u niet: ondertussen oefenen we hard aan een nieuwe partituur
– een feestmoment om gure najaarsstormen en kille herfsttemperaturen te vergeten –
Lees verder en blokkeer uw agenda alvast.
Het Carmina Kamerkoor wenst u een heerlijke zomer.
In september zijn we er terug met achtergrond over ons novemberconcert.

Bright Cecilia
Henry Purcell schrijft in 1683 zijn eerste Ode aan Sint Cecilia voor het nieuwe novemberfestival ter ere van de muziekpatrones: Welcome to all pleasures. Hij is dan 24 jaar en geniet koninklijke faam. The Musical Society vraagt hem nog twee keer naar een compositie voor dit jaarlijkse Sint-Ceciliafestival. Carmina Kamerkoor stelt voor u een compilatie samen van koorwerk en solistenpartijen uit zijn eerste en laatste ode: Hail! Bright Cecilia (1692) en uit de verjaardagsode voor Queen Anne: Come, ye sons of art (1694).  Voor deze feestelijke barokmuziek werkt Carmina samen met het Brugse koor, Bryghia Cantat, en een barokkamerorkest. Noteer nu al in uw agenda vrijdag 20 november om 20u30 in de O.L.V.-van-Goede-Hoopkerk in Vilvoorde of zaterdag 21 november om 20u in Lissewege.
Carmelina Kriek
De frisse, hartige Carmelina tripel krijgt een zomerse kriekversie.
Miste u ons eigen authentiek Carmelina-bier met het eindejaar? Geen nood, deze frisse en karaktervolle blonde tripel is terug verkrijgbaar via onze koorleden. En de blonde tripel krijgt er een ambachtelijk broertje bij: Carmelina Kriek. Heerlijk zoet? Neen, wel een verfrissende echte kriekensmaak. Heerlijk als aperitief, dorstlesser of avondgenieter op het zomerse terras.
20 euro (Carmelina Tripel) of 25 euro (Carmelina Kriek) per drie flessen van 75 cl.
Reserveer via info@carmina.be.


August de Boeck – 150 jaar
Naar aanleiding van de 150ste geboorteherdenking van de Merchtemse componist wordt zijn romantische parel vanonder het stof gehaald: de Baron d’Hoogvorstcantate, gecreëerd naar aanleiding van de onthulling van het monument voor de baron in 1893 in Meise. 150 man koor waaronder het Carmina kamerkoor en Helicante van Meise, begeleid door de gereputeerde Brassband van Buizingen zorgen voor de uitvoering op zaterdag 17 oktober in de Muze en zaterdag 31 oktober in Merchtem. De cantate wordt aangevuld met de Boecks Regina caeli en Ave Maria.
Kaarten via www.demuzevanmeise.be.