Carmina Nieuwsbrief 2015-01

Een podium geven aan jongeren…
dat doet het kamerorkest Brussels Sinfonietta i.s.m. het Carmina Kamerkoor en het Brussels Bachkoor
onder leiding van Luc Bartholomeus
op vrijdag 13 maart om 20u in de O.L.V.-van-Goede-Hoopkerk in Vilvoorde en
op zaterdag 14 maart om 20u in het Koninklijk Conservatorium van Brussel

met een verrassend Mendelssohn-Bartholdy en Sibelius-concert

 

Sibelius’ vioolconcerto met Mona Verhas, 17 jaar
Vier jaar is Mona als ze haar eerste noten op de viool strijkt. Tien jaar later wint ze een internationale solistenwedstrijd in Cieza (Spanje). Laatst werd ze Belfius Classics-laureate met de op één na hoogste score in de wedstrijdgeschiedenis (99%). Bekijk hier de reportage van tv-Brussel. Voor ons speelt ze het Vioolconcerto in D Minor van Jean Sibelius. Lees hier de biografie van Mona.

Felix Mendelssohn - Psalm 42 - romantische muziek
De vrome, bekeerde Mendelssohn zette verschillende psalmen op muziek, geïnspireerd door zijn grote voorbeeld J. S. Bach. Het Carmina Kamerkoor en het Bachkoor Brussel brengen van hem Psalm 42, een parel voor koor, solist (Annelies Dille) en orkest. Het lied vertolkt het gevoel van een gelukkig man, pas getrouwd en in harmonie met het leven. Daarvoor dankt hij zijn Schepper.


Scholieren en romantiek
Is er een betere promotie voor klassieke muziek bij jongeren dan een soliste van hun leeftijd ? Het College en het Koninklijk Atheneum van Vilvoorde zijn alvast overtuigd. Voor dit romantische lenteconcert reserveerden ze een (ingekorte) namiddaguitvoering voor zowat 400 leerlingen. Carmina Kamerkoor ondersteunt begeleiders en leerlingen met een pedagogische map over de uitgevoerde werken, de componisten en hun plaats in de romantiek.

Kaarten
Dit concert is een organisatie van Lions Club Grimbergen Noordrand.  De opbrengst gaat naar het sociale buurtproject ‘Het huizeke’ in Brussel. Kaarten (€ 20) kunt u bekomen bij de koorleden, via tel. 0477 51 35 81 of via lieve.vandenbreede@skynet.be.
 

Concertlocaties:
O.L.V. van Goede Hoopkerk - Portaelsplein - 1800 Vilvoorde
Concertzaal Koninklijk Conservatorium - Regentschapsstraat 30 - 1000 Brussel