Carmina nieuwsbrief 2014-03

Piano, sax, percussie…. voor A Christmas Cantata!
Nils Lindbergh (°1933)
Carmelina, verrast en verfrist

 

21 september - de kalender duidt de herfst aan; de thermometer een zalige nazomer. In de natuur zijn zekerheden relatief. Carmina Kamerkoor exploreert deze stelling verder in zijn nieuwe winterprogramma: A Christmas Cantata van Nils Lindberg te horen op zaterdag 20 en zondag 21 december om 20u in cc De Muze van Meise. Kaarten kan je reserveren via het ticketbureau van de Muze 02/892 24 40 of via deze link.

Piano, sax, percussie… voor A Christmas Cantata
Zeg nu zelf: een ‘kerstcantate’ als muziektitel klinkt romantisch. Je denkt aan lieflijke strijkers, belletjes en tamboerijnen… Mis dus! niets strijkers in Lindbergs A Christmas Cantata! Enkel kopers (5 saxen!), veel percussie (dus toch de chimes) en een piano. De cantate brengt het kerstverhaal, met bekende meezingers, maar ook ingetogen, verrassende liedcomposities. Moderne muziek die opent met een frêle klokkenspel, omvergeblazen door jazzy kopers van de Big Band van het Lemmensinstituut. En jawel, er is ook plaats voor koor en solisten. Met Nils Lindberg A Christmas Cantata zet je subliem de kerstweek is. Lees meer.

 

Nils Lindberg, componist – arrangeur - pianist.
Nils Lindberg (°1933) is een Zweedse renaissancemeester die vanuit Gagnef, zijn thuishaven in hartje Zweden, met tussenpozen, verrassende stukken de scene opstuurt. Arrangementen of nieuwe composities met een onderstroom van Zweedse volksmuziek, groots of intiem, voor koor of brassband of symfonisch orkest, of een combinatie van dit alles. Klassiek geschoold, op jazz verkikkerd, Nils Lindberg is niet onder één hoedje te vangen. Lees meer.
.Carmelina, verrast en verfrist
Verwant met Carmina? Met een tussenwerpsel ‘el’ – van elegant? Etymologie laten we voor anderen. Ons gaat het om het exclusieve Carmina degustatiebier. Wij hebben het geproefd en zijn verkocht! Een blond tripelbier met 100% natuurlijke ingrediënten waaronder drie hopsoorten en een bloemetje. Carmelina is een ongepasteuriseerd en ongefilterd natuurbier met hergisting op de fles. Perfect om een zalig avondje thuis te genieten. Maar even lekker bij een hartig gerecht. Nog kerstcadeautjes nodig? Straks op het kerstconcert, koopt u toch gewoon een trioverpakking Carmelina – wij geven u de geschenkentip en u draagt bij aan het Carmina werkjaar. Een mooie deal niet? Wenst u uw bier liever op voorhand te bestellen, stuur dan een mailtje naar info@carmina.be.